xrayxrayHome XRAY homeXRAY X-shopXRAY X-forumRCAmerica
supportsearchcontactguestbooksite map
newsproductsaboutusworldwide headlines

 
click to enlarge
(click to enlarge)

Race report by Jakub Dalecky & David Mestan
Well organized and attended first round of XWS Morava was held at Sport Hall Jedovnice in Czech republic this Saturday with drivers from Czech republic and neighboring countries who were separated in 5 categories: OPEN, STOCK 17.5t, HOBBY, F1 a GT 1:10. Next race will be held on 20.11. 2015 at the same place.

click to enlarge
(click to enlarge)

In open category Oliver Havranek was the main favorit for the winner. From the beginning Oliver was man to beat as he took all qualification rounds in front of Michal Vitamvas (both racing with XRAY T4). Michal was still improving during the races which allowed him to win the 2nd final race. The 1st final race belonged to Oliver so all had to be decided in 3rd final round. In the 3rd round Oliver was mistake less and won it with only 0,5 sec margin in front of Michal. Miroslava Jurenka took the 3rd place.

Open results:
1. Oliver Havránek – XRAY T4
2. Michal VĂ­támvás – XRAY T4

3. Miroslav Jurenka
4. Jindřich Káňa
5. Petr RovnĂ˝ – XRAY T4

click to enlarge
(click to enlarge)

In stock category it was XRAY junior driver Oliver Havranek again, who finished first thanks to his great performance. Finishing in second place the Czech Vice-Champion Jaroslav Kopecky was able to improve his position from qualification as he was able to outrun Tono Sloboda.

Stock results:

1. Oliver Havránek – XRAY T4
2. Jaroslav KopeckĂ˝ ml. – XRAY T4

3. Tono Sloboda
4. Jakub DaleckĂ˝ – XRAY T4
5. MarkĂ©tá VĂ­támvásová – XRAY T4


click to enlarge
(click to enlarge)

Formula results:

1. Jaroslav Vala – XRAY X1

2. Libor Prchal
3. Jan Prchal
4. Svetlin Douhlevski – XRAY X1
5. JiřĂ­ Groch – XRAY X1


click to enlarge
(click to enlarge)

GT results:
1. Miroslav Jurenka
2. Libor Prchal
3. Bronislav Vykutil
4. Martin JanĂ­ček – XRAY X10
5. JiřĂ­ Groch – XRAY X10


click to enlarge
(click to enlarge)

Hobby results:
1. David Káňa
2. Milan CendelĂ­n - XRAY
3. David Pelikán
4. Jakub Zvejška – XRAY
5. Karel Bečička – XRAY


Report in Czech language:
V sobotu 24. 10. 2015 se konal prvnĂ­ závod XRAY WINTER SERIES Morava ve sportovnĂ­ hale SPĹ  Jedovnice. Na závod celkem dorazilo 65 závodnĂ­ků, kteřĂ­ se utkali v 5 kategoriĂ­ch: OPEN, STOCK 17.5t, HOBBY, F1 a GT 1:10.

HlavnĂ­m favoritem kategorie open byl mladĂ˝ Oliver Havránek, kterĂ˝ zvĂ­tězil ve všech kvalifikačnĂ­ch jĂ­zdách se značnĂ˝m náskokem před Michalem VĂ­támvás. Michalovi se podařilo ve finálovĂ˝ch jĂ­zdách vĂ˝razně zlepšit. Michal dokonce druhou finálovou jĂ­zdu vyhrál, čĂ­mĹľ udělal závod dramatickĂ˝ aĹľ do samĂ©ho konce. Oliver byl v poslednĂ­ finálovĂ© jĂ­zdě tĂ©měř bezchybnĂ˝, a tak o 0.5 vteřiny porazil Michala, čĂ­mĹľ si zajistil celkovĂ© vĂ­tězstvĂ­ v kategorii OPEN. Pro třetĂ­ mĂ­sto si bez sebemenších problĂ©mů dojel Miroslav Jurenka.

Kategorii STOCK 17.5t vyhrál junior Oliver Havránek, kterĂ˝ svĂ˝mi preciznĂ­mi vĂ˝kony nedal ostatnĂ­m soupeřům moc šancĂ­. Na druhĂ©m mĂ­stě dojel Jaroslav KopeckĂ˝ ml., kterĂ©mu se podařilo porazit Tona Slobodu i přes to, Ĺľe startoval aĹľ za nĂ­m. Pro čtvrtĂ© mĂ­sto si dojel Jakub DaleckĂ˝. Nejlepší pětici dovršila jediná slečna v celĂ©m startovnĂ­m poli - MarkĂ©ta VĂ­támvásová.

Formule 1 nabĂ­dla velmi napĂ­navou podĂ­vanou do poslednĂ­ch vteřin! O vĂ­tězi se rozhodovalo aĹľ ve 3. finálovĂ© jĂ­zdě, kde se Jaroslavovi Valovi podařilo dostat před Libora Prchala v nájezdu do poslednĂ­ zatáčky, čĂ­mĹľ si nakonec dojel pro vĂ˝hru v třetĂ­ finálovĂ© jĂ­zdě, a zároveň tak i v celĂ©m závodě.

V kategorii GT obsadil prvnĂ­ mĂ­sto Miroslav Jurenka pronásledovanĂ˝ Liborem Prchalem. VĂ­těznĂ© trio doplnil Bronislav Vykutil.

Hobby kategorii ovládl David Káňa, kterĂ˝ zvĂ­tězil ve všech finálovĂ˝ch jĂ­zdách stylem start – cĂ­l. Na druhĂ©m mĂ­stě se umĂ­stil Milan CendelĂ­n. PoslednĂ­ mĂ­sto na stupnĂ­ch vĂ­tězů obsadil David Pelikán.

Jednalo se o velmi vydařenĂ˝ závod, kterĂ˝ch proběhl bez jakĂ˝chkoliv komplikacĂ­ a časovĂ˝ch prodlev. NynĂ­ se uĹľ všichni můĹľeme těšit na druhĂ˝ závod seriálu XRAY WINTER SERIES Morava, kterĂ˝ proběhne v sobotu 20. 11. 2015 opět ve sportovnĂ­ hale SPĹ  Jedovnice.